Over ons

Locatie

De Wijmenier is gelegen aan de Geelstervalei. De naam van het gebied slaat op de naam van de zeldzame bosgeelster die in het gebied voorkomt.

 

Het hele jaar is het gebied vrij toegankelijk op de paden. Laarzen of stevige wandelschoenen zijn nodig, zeker in het regenseizoen. Honden zijn welkom aan de leiband.

 

De Wijmenier is het vertrekpunt van verschillende wandel- en fietsroutes. De routes zijn te verkrijgen in De Wijmenier.

 

Ledezijdestraat 74

9340 Lede

 

 

+32 (0)53 62 46 21

Over ons

 

Gezellige tuin

Authentiek overdekt terras

 

Onze telescopische terrasoverkapping biedt zowel in de zomer als in de winter een gezellig decor. Bij lagere temperaturen wordt er verwarmt zodat het er heerlijk vertoeven is. Wanneer het zonnetje zich laat zien en de temperaturen oplopen dan laten wij de overkapping gewoon verdwijnen boven onze hoofden.

Bij wisselvallig weer hoeft u niet meer te verhuizen naar binnen of alles tegen een recordtempo te nuttigen om naar huis te vertrekken. Wij sluiten gewoon de terrasoverdekking en u kan verder genieten van een zalige namiddag in het midden van de mooie natuur.

Het overdekt terras wordt voor verschillende doeleinden ter beschikking gesteld. Voor meer info gelieve contact op te nemen.

Vanwaar onze naam?

 

Wijmen of 'wissen' waren in het verleden een gekend materiaal voor allerlei doelen. Het waren twijgen van wilgen die als bindmiddel werden gebruikt, veelal voor het maken van manden, voor vlechtwerk en als band. De plaats waar wilgen groeien, noemen we een wijmenier.

 

Rouwmaaltijden

Ook voor een droevige gebeurtenis zoals afscheid nemen van een dierbare, kan u bij ons terecht. Wij verzorgen de rouwmaaltijd zodat u in alle rust kan afscheid nemen.

 
 
 

Heb je vragen?

Wil je graag informatie over de ter beschikking stelling van het overdekt terras, een aangepaste menu voor uw feest of wil je spontaan solliciteren...

Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Locatie

 

Ledezijdestraat 74

9340 Lede

Tel: 053 62 46 21

 

info@dewijmenier.be

Openingsuren

 

Woensdag van 11u30 tot ...

Donderdag van 11u30 tot 18u30

Vrijdag van 11u30 tot ...

Zaterdag & zondag van 14u00 tot ...

Feestdagen van 14u00 tot ...

Maandag en dinsdag GESLOTEN

 

Groepsreservaties zijn steeds mogelijk na afspraak.

Volg ons

Like ons alvast op facebook en blijf op de hoogte van de acties en evenementen.